Kouvolan Surffarit ry

Veneranta

Veneranta on Kouvolan Surffareiden kotiranta. Tapaat meidät aina täältä, kun tuulee sopivasta suunnasta. Purjehduskaudella pidämme aina torstai-iltaisin seurailtoja  venerannassa ja annamme opastusta sekä neuvoja harrastuksen aloittaneille. Halutettasi aloittaa purjelautailun, tule rohkeasti rannalle ja ota meihin yhteyttä.

Kalustorakennus
sijaitsee parkkipaikkan eteläpäässä. Huolehdi aina KoSu:n materiaalista sekä sen käytöstä, niin kuin se olisi omaasi. Materiaalin käytöstä on tarkentavia ohjeita kopin ovessa sisäpuolella.

Rikausnurmikko. KoSu:n aikanaan tekemä nurmikko on myös nykyään usein uimareiden ja auringonottajien käytössä. Yhdessä kaikki mahtuvat samalle nurmialueelle. Sopu sijaa antaa.

Parkkialue. Yleensä vapaita paikkoja löytyy heti rikausnurmikon vierestä.

Pukukoppi.
Miehille ja naisille on omat pukeutumistilat.

Hovinlahti. Tasainen, kivetön ja matala järvenpohja jatkuu vyötärön syvyisenä aina kaislikon reunaan asti. Aivan rannan tuntumassa uimalaiturin päästä alkaen on niin matalaa, että purjelaudan peräevä / köli ottaa pohjaan. Älä koskaan surffaa liian matalassa! Käännä lauta selälleen ollessasi liian matalalla ja aloita lautailu uudelleen syvemmästä vedestä.

Hovinlahden vasen reuna rajoittuu Kiviniemeen (varo kiviä aivan rannan tuntumassa !) ja Papinsaariin. Kiviniemen länsipään pohjoispuolella on vedenalaisia kiviä => Katso kivet ja karikot

Hovinlahden oikea reuna päättyy Hovinniemeen, jonka rannassa näet Valkealan kartanon saunarakennuksen. Hovinniemen länsipuolella olevaa matalikkoa kannattaa varoa ja karikko on merkitty myös edellä olevaan linkkiin. Karikon ja Hovinniemen välistä ei myöskään kannata surffata, koska alueella on yksittäisiä isoja kiviä.

Kiviniemi/Papinsaaret  <--> Hovinniemi välisellä vesialueella ei ole karikoita tai kivikoita.

Venerannasta voi nähdä lännen suunnassa olevan UPM:n Kuusankosken tehtaan piipun. Sen savusta voi helposti päätellä tuulen suunnan ja voimakkuuden.

Ratapoijut. Kesäkaudelle olemme yleensä rakentaneet Lappalanjärvelle kolmioradan harjoittelua varten. Radan kääntöpisteiden poijut ovat merkitty neon vihreillä / oransseilla lipuilla, ja ne sijaitsevat järven keskisellä alueella. Älä kuitenkaan sekoita kolmioradan lippuja kalaverkkojen lippuihin. Harjoittelurataa kierrettäessä on käytettävä eri purjehdussuuntia, mikä kehittää parhaiten purjelautailutaitoja.

Venerannasta voi myös käydä kiertämässä aloituspoijun, joka on punainen poijukelluke Papinsaarten – Hovinniemen välissä. Yksinkertaisessa harjoituksessa lähtö ja maali sijaitsevat Venerannassa kaislikon tuntumassa ja poiju on kierrettävä mahdollisimman nopeasti.

Katso ratalippujen ja -poijujen paikat kartasta ==> Ratamerkit Lappalalla

Ja sitten vesille... Varo kuitenkin aina uimareita, muita veneilijöitä ja kalaverkkoja.
Kalustovarasto Uimarannantien päässä parkkipaikan / järven suunnasta kuvattuna.


Tasainen rikausnurmiko on usein myös uimareiden ja auringonottajien käytössä.Sopu sijaa antaa.


Timpan Firerace 135 ja Tussarin 8.3 rikattuna ja valmiina lähtöön.


Uimaranta ja rikausnurmikko uimalaiturin päästä kuvattuna.


Parkkipaikka. Rikausnurmikko ja pukeutumiskopit ovat oikealla.


Hovinlahti Kiviniemen ja Papinsaarten suuntaan kuvattuna.


UPM:n Kuusanksoken tehtaan savuista pystyy päättelemään tuulen suunnan ja voimakkuuden.


Hovinnniemi rajaa oikealla Hovinlahden alueen. Valkealan kartanon sauna näkyy aivan vesirajassa.

Vesiko

KymLi Ry

Megative

SPV

Kulma

SPLL

STAF

© Kouvolan Surffarit ry | CFML by Megative