Kouvolan Surffarit ry

Purjelautailun opetus

Alkeiskurssi 2023

Kouvolan Surffarit järjestää toisen purjelautailun alkeiskursseja Valkealassa Lappalanjärven Venerannassa. Toinen alkeislkeiskurssi järjestetään 14. - 16.8.2023 (ma – ke). Päivittäinen opetus alkaa iltapäivällä klo 16.30 ja kestää noin 3 - 4 tuntia iltaan saakka. Varsinainen opetus tapahtuu kahden päivän - maanantain ja tiistain - aikana. Maanantaina opetellaan alkeet ensin kuivalla maalla ja illan päätteeksi mennään vesielementtiin. Tiistaina kurssi jatkuu siitä mihin maanantaina päästiin, eli vedessä opetettuja asioita harjoitellen. Keskiviikko 16.8.2023 on kertaus- ja varapäivä.

Lisätietoa kurssista voi pyytää sähköpostilla kurssin koulutusesta vastaavalta, kimmohakanen@gmail.com tai puhelimella nolla-neljä-nolla-584 1384.

Kurssin aikana opetetaan kalustonkäyttöä, purjeen rikaamista, ja kaluston säilytystä KoSu:n varastokopissa. Kurssilla mennään alkeista alkaen rauhassa eteenpäin: laudalle nouseminen, purjeen nostaminen vedestä, oikea liikkeellelähtö, laudan ohjaaminen purjeen avulla, käännökset vasta- ja myötäpäivään, oikeat "ajoasennot" ja otteet purjeen puomista sekä väistämissäännöt vesillä oltaessa. Myös vesiturvallisuuteen kiinnitetään huomiota. Vedessä harjoittelun aikana kaikki käyttävät KoSu:n kelluntaliivejä.

Kurssi pidetään perinteiseen tapaan Lappalanjärven Venerannassa. Kurssista muokataan erillinen tiedote, joka julkaistaan KoSu:n Internet-sivuilla. Tiedotetta jaetaan Internet-uutispalvelulla sekä Facebookin avulla liikunnasta kiinnostuneille.

Kurssille otetaan enintään 10 oppilasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tapahtuu palautelomakkeella etukäteen, jotta tiedetään osallistujien määrä. Ilmoittautuminen varmistetaan osallistujalle KoSu:n toimesta sähköpostilla ilmoittautumisen yhteydessä annettuun osoitteeseen.

Kurssihinnat ovat tällä hetkellä varmasti Suomen edullisimmasta päästä, sillä perimme alkeiskurssista 100 € kurssimaksun aikuisilta (18v -->) ja 50 € nuorilta (alle 18 vuotiailta). Suurena ja arvokkaana etuna tarjoamme kaikille alkeiskurssille osallistujille loppuvuoden jäsenyyden seurassamme, jolla saa käyttöoikeuden seuran kalustoon kurssin jälkeen, jolloin voi harjaannuttaa omia taitojaan koko loppukauden ajan kotirannassamme. Tämä on iso etu kurssin jälkeiselle ajalle.

Kurssimaksu on maksettava suoraan KoSu:n tilille ennen kurssia. Tilinumero (IBAN) on FI13 5750 0120 3844 75  (Osuuspankki) ja Tilin nimi on KoSu asiat. Maksun "Viesti"-kenttään on kirjoitettava "Alkeiskurssi + kurssilaisen nimitiedot".

Kurssin kalustona käytetään KoSu:n opetuslautoja ja purjeita sekä tarvittaessa muita varusteita ja neopreeniasusteita. Kurssilaisen vastuulle jää vain henkilökohtainen uimarantapukeutuminen. Jos omia neopreeniasuja, -tossuja ja kelluntaliivejä on, ne kannattaa ottaa mukaan. Periaatteessa uima-asu on riitävä varuste.

Kouvolan Surffarien koulutusvastaavina toimivat kokeneet KoSu:n surffarit. Kurssin aikana käydään läpi purjelaudan eri osat ja veneilysäännöt. Kurssilla opetetaan ensimmäisen kurssipäivän aikana purjeen rikaaminen ja sen kiinnittäminen lautaan. Maalla ennen veteen menoa harjoittellaan purjeen nostaminen, liikkeellelähtö, vasta- ja myötäkäännökset sekä laudan ohjaaminen purjeen avulla. Toisena kurssipäivänä opetellaan ja harjoitellaan rantavedessä samat asiat uudelleen "oikeassa" ympäristössä. Kolmantena kurssipäivänä kerrataan opetettuja asioita ja harjoitellaan lisää omatoimisesti ja kurssin opettajien avulla. Kurssin tavoitteena on opettaa perusasiat niin, että purjelautailua voi harjoitella jo seuraavalla kerralla omin avuin.

Tämän kesän ensimmäinenkolmipäiväinen alkeiskurssi onnistui hienosti ja kaikki innostuneet kurssilaiset oppivat perusasiat hyvin. Kaikilla kurssilaisilla on mahdollisuus käyttää KoSu:n lautoja ja purjeita hankittujen taitojen syventämiseen.

Opetamme yrityksien ja yhteisöjen henkilöstöä koko lautailukauden (touko - syys) ajan muinakin aikoina yhdessä laaditun sopimuksen mukaan. Annamme myös viikottaisten kokoontumisten aikana purjelautailuun liittyviä neuvoja ja opetusta torstaisten kerhoiltojen aikana.

Lappalanjärven veneranta on turvallisen matala hiekkapohjainen lahdenpoukama, Hovinlahti. Katso linkki alkeiskurssipaikalle oheiseista KoSu:n kotiranta-linkeistä: Veneranta/uimaranta , joka on KoSu:n kotiranta Uimarannantie 79 45370 Valkeala, Kouvola.

Nuorin alkeiskurssin suorittanut kurssilainen on ollut 8 vuotias ja vanhin 55 vuotias. Kurssilaiset ovat olleet sekä mies- että naispuolisia henliköitä.

Rohkeasti vaan kaikki rantaan ja harrastamaan! Ottakaa meihin yhteyttä.

Jatkokurssi 2023

Purjelautailun jatkokurssin järjestetään KoSu:n heinäkuussa. Kurssi on tarkoitettu jo harrastuksen aloittaneille henkilöille ja se pidetään Lappalajärven Venerannassa.
Kurssin aiheina on mm rikin ja laudan säätäminen, trapetsin ja trapetsilenkkien käyttö, jalkalenkkien käyttö, rantalähtö, vesilähtö, plaaniin pumppaaminen, jiippaaminen plaanissa ja muut kurssilaisten toivomat asiat.
Kurssista tiedotetaan KoSu:n internetsivuilla ja sivuilta toimitettavalla internet-postilla. Kurssille otetaan ilmoittautumiset etukäteen, jotta tiedetään osallistujien määrä. Kurssimaksua ei oteta seuran jäseniltä - muilta 20 euroa.

Jäsenistön koulutus 2023

Sääntökoulutusta järjestetään tarpeen mukaan sekä tuetaan seuran jäsenten sääntö- tai valmennuskoulutusta. KoSu ilmoittaa ja kustantaa SPLL:n ohjaajakurssille Porin Yyteriin 1 - 2 edustajaa. Kilpailunjärjestäjäkurssille SPV:n kurssille Helsinkiin lähetetään myös KoSu:n edustaja, mikäli halukkaita ilmaantuu.

Linkki koulutuksesta on Suomen Purjelautaliiton Surfkeskuksen sivuilla ==>  Surf-keskus
Ensimmäisen päivän päätteeksi siirrytään vesielementtiin.


Alkeiskurssin kalustona käytetään esimerkiksi tätä settiä: lautana on tukeva ja vakaa kölillinen lauta Lorch Academy, jossa on alkeiskoulutukseen sopiva 4.3 neliön purje.


Loputkin kurssilaiset ovat jo lautoineen siirtyneet rannalta veteen.


Kurssiesite 2023.


Alkeiskurssin toisena päivänä tapahtuu harjoittelu jo vedessä.


Vastakäännöstä tehdään tässä.


Myötäkäännökseen valmistaudutaan tässä kuvassa.


Taidot alkavat olla hallussa jo kurssin toisena päivänä.

KymLi Ry

STAF

SPV

Kulma

SPLL

Vesiko

Megative

© Kouvolan Surffarit ry | CFML by Megative